Magazine

Nadýchané jogurtové muffiny

20. 05. 2015
Oslaďte si podzimní dny dezertem, který není až tak složitý na přípravu, jak se na první pohled může zdát. Nabízíme recept na nadýchané jogurtové muffiny, které báječně chutnají a zaručují, že na talíři nebudou chladnout dlouho. Do těsta můžete přimíchat jakékoliv ovoce, kterého máte plnou spíž a vytvořit tak originální chuť tohoto, stále více populárního pečiva.


Ingredience:

2,5 hrnku hladké mouky
0,5 hrnku oleje
2x vejce
0,5 hrnku cukru krupice
vanilkový cukr
1x kelímek (150 g) Bílého jogurtu z Valašska
0,5 tabulky hořké čokolády
prášek do pečiva

Postup:
Do mísy nasypte mouku, cukr a rozklepněte obě vejce. Přidejte vanilkový cukr a vše rovnoměrně přelijte olejem. Výslednou směs jemně promíchejte tak, aby se ingredience promísily. Následně do mísy vylijte celý kelímek kvalitního jogurtu. Ze zkušenosti doporučujeme použít Bílý jogurt z Valašska od Mlékárny Valašské Meziříčí. Neobsahuje tolik tuku, kterého je již v těstě dost a drží si hustou konzistenci. Poté směs opět jemně promíchejte. Hmotu jen lehce převracejte, aby zůstala nadýchaná. Nakonec přidejte nahrubo nalámanou hořkou čokoládu a prášek do pečiva. Opět už jen několikrát těsto obraťte a můžete začít plnit formu, kterou předem vymažete máslem. Do papírových košíčků vrstvěte těsto jen lehce pod okraj. Při pečení hmota nabude. Naplněné košíčky ve formě vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte při stejné teplotě 20 minut. Před servírováním můžete muffiny ještě posypat moučkovým cukrem.

To enter the dabate you need to sign in

LoginNesprávné přihlašovací údaje

Don´t you have an account? Sign up
Password recovery

Log in for faster access to information from the world of gastronomy.