Články z gastronomie

Nechte se inspirovat od profesionálů, objevte nové recepty a postupy, které vaše gastronomické umění posunou ještě dál.

Ochucené oleje
Ochucené olivové oleje: rozmarýnový, lanýžový a chilli olej jako gurmánské doplňky do vaší kuchyně
| Aleš Kratochvíl
Olivový olej je základem mnoha kuchyní po celém světě, známý pro své zdravotní přínosy a vynikající chuť. Ale věděli jste, že jeho chuťové možnosti můžete ještě více rozšířit pomocí ochuceny
Číst více
lidé pijí víno na party
Jak na servírování vína, aby byl zážitek dokonalý?
| Aleš Kratochvíl
Sklenička dobrého vína patří nejen ke slavnostním událostem, ale také k letním večerům na dovolené, romantické schůzce s partnerem či příjemnému setkání s přáteli. Správný servis vína pak napom
Číst více
Češi milují akce a privátní značky. V dobách vysoké inflace je cena rozhodující, ukazují data
| Jiří Lacina
Podle posledních data a průzkumů Češi opravdu milují slevy. Řada potravin jako třeba margaríny či některé slazené nápoje se mimo akční ceny v podstatě už nenakupují.
Číst více
Usušená kytice jako skvělý dekorační prvek v domácnosti
| Jiří Lacina
Pro milovníky květin přináší sušení květů nejen způsob, jak prodloužit radost z jejich krásy, ale také možnost ozdobit svůj domov něčím unikátním. Sušené květiny nejen dodávají do prostoru pří
Číst více
Jablka. Jak je správně uskladnit před příchozí zimou?
| Jiří Lacina
S podzimem se pevně váže i sklizeň jablek. Pokud je ale zrovna všechna nezkonzumujete nebo z nich neuděláte lahodný mošt, bude potřeba je přes zimu na několik měsíců správně uskladnit. V tomto článk
Číst více
Řetězec Penny navázal spolupráci s rozvážkovou službou Wolt. Projekt se zatím testuje v Brně
| Jiří Lacina
Rozvážkové služby a obchodní řetězce se snaží své zákazníky zaujmout novými možnostmi. Řadí se k nim i společnost Wolt, která se v Brně dohodla na spolupráci se supermarketem Penny. Před pár týdn
Číst více
Třetina Čechů nesnídá a dvě třetiny nesvačí, ukázal průzkum
| Jiří Lacina
Ačkoliv si Češi myslí, že dobře znají zásady zdravého stravování, nedávný průzkum Barometr FOOD pod záštitou Evropské komise prokázal, že praxe je mnohdy opačná. Alarmující je hlavně nepravidelnos
Číst více
Bílý rohlík – česká národní specialita. Co o něm všechno víme?
| Jiří Lacina
Češi a pečivo neodmyslitelně patří k sobě. Podobně to je i na Slovensku. Nejčastěji prodávaným a tedy i nejoblíbenějším druhem pečiva je každopádně klasický bílý rohlík. O to víc je zajímavé,
Číst více
Starý chléb v kuchyni? Známe chutné recepty!
| Jiří Lacina
Pár dnů starý chléb naláká ke přímé konzumaci jen málokoho. Věděli jste ale, že takový bochník může dobře posloužit i do jiných receptů? V tomto článku se podíváme na to, co s ním v praxi mů
Číst více
Jaké jsou nejlepší aplikace na počítání kalorií?
| Jiří Lacina
Plavková sezóna je tu, což je pro mnohé skvělá motivace pro shození přebytečných kil. Čím dál větší popularitě se i kvůli tomu těší nejrůznější aplikace na počítání kalorií. Správná cesta
Číst více
Rozvoz jídla je populární i po pandemii. V Česku objednává každý druhý
| Jiří Lacina
Rozvoz jídla je v mnoha městech České republiky stále oblíbenější. Svůj význam si tak tento byznysový model zachoval i po odeznění pandemie nemoci covid-19, během které zažil svůj první obrovský
Číst více
Gastrozoom
Novinka zvaná Gastrozoom
| Aleš Kratochvíl
Vítejte na novém webu GastroZoom, jedinečné platformě pro všechny gastro profesionály! Tato inovativní online destinace slouží jako průvodce gastro světem, poskytující širokou škálu užitečných služeb
Číst více