Magazine

Čočkový burger s bramborovomrkvvou kaší, trhanými saláty s dijonskou emulzí a jogurtovou omáčkou

16. 04. 2015
Ingredience:

Čočka Vitana, olivový olej z pokrutin Rieber Chef Club na opečení slaniny, 1 cibule, jemná směs pro mletá masa Vitana, hladká mouka, strouhaná houska, česnek sušený mletý Vitana, majoránka Vitana, sůl, 
Na kaši: Bramborová kaše s mlékem Vitana, máslo, mrkev

Na salát: Trhané saláty (ledový, dubový, polníček, rukola…), mrkev na nudličky Vitana (okapaná), slunečnicová semínka, extra panenský olivový olej D.O.P Chef Club, balsamikový ocet bílý Condimento Bianco Chef Club, pepř černý mletý Vitana, sůl, med, dijonská hořčice
Na jogurtovou omáčku: Petrželová nať, jogurt bílý, okurky sterilované, worcesterová omáčka Vitana, cukr krupice, 1 cibule

Postup:

Čočku  propláchneme a namočíme přes noc do studené vody.Druhý den vodu slijeme, čočku propláchneme a dáme vodu novou. Pro zmírnění nadýmavosti přidáme bobkový list nebo saturejku nebo mořskou řasu, uvaříme doměkka, scedíme a jemně umeleme.  Přidáme na drobné kostičky  nakrájenou, mírně  na oleji orestevonaou cibuli, Jemnou směs pro mletá masa předem namočenou ve studené vodě, hladkou mouku, strouhanou housku, ve vodě namočený česnek , majoránku, sůl a dobře promícháme.  Z promíchané směsi tvoříme placičky (2 na porci), které  po obou stranách smažíme na  oleji dozlatova.

Příloha:

Saláty očistíme a  natrháme na širší proužky.  Mrkev necháme dobře okapat. Z panenského olivového oleje, balzamikového octa, medu, dijonské hořčice,  soli a pepře si promícháním připravíme emulzi. Natrhané saláty zlehka promícháme s okapanou mrkví  a ochutíme připravenou emulzí.

Bramborovo- mrkvové pyré připravíme takto: bramborovou kaši si připravíme podle návodu.Mrkev uvaříme do měkka, rozmixujeme nebo jemně semeleme a vmícháme do kaše. Podle potřeby dochutíme solí. Tatarskou omáčku připravíme promícháním drobně nakrájené petrželové natě, cibule, okurek a koření.  


To enter the dabate you need to sign in

LoginNesprávné přihlašovací údaje

Don´t you have an account? Sign up
Password recovery

Log in for faster access to information from the world of gastronomy.